23 May 2010

awak dan saya = KITA

......................................................................................................
SAYA SANGAT SUKA...
> bila awak datang keje pagi walaupun sebenarnya shift keje awak petang..padahal selama ni awak paling suke ponteng keje (akak cashier yg cakap..ahaha)
> bila awak berlakon konon2 jupe kawan awak..dahtu duduk tunggu kat meja ayamas sbb awak tau saya sorang2 yang jage booth utk hari itu..
> bile awak masuk kitchen tengok saya basuh pinggan yang melambak sorang2..awak tak tolong pon..tapi awak teman saya borak sampai siap..and saya pasan awak mmg tengokkkkkk saya!!
> bila awak sanggup gunakan pape cara pon untuk TOPAP asalkan awak dapat tepon saya.. walaupun ianya penah buatkan awak kehilangan keje..
> bila awak usik saya kaw2 depan kawan2 padahal saya tau awak cuba nak tarik perhatian saya kan??
> bila awak konon2 suka lagu yang saya suka padahal awak tak penah tau pon nama group tu selama nih..tiba-tiba nak lirik..
> bila awak tanya kat kawan baik saya tentang ciri-ciri laki idaman saya..dia dgn senang hati gitau byk perkara tentang saya walau awak tak tanya,,
> masa awak nak propose saya jadi awek awak, saya cakap saya dah bertunang..seyes awak speechless giler..tapi last2 member saya gitau tu sume gimik je..


SAYA SANGAT CEMBURU..

> bila ade pompuan lain yang tepon awak walaupon mmg kompom dia juz kawan awak je..and dat time saya dah kompom jadi awek awak..
> bila ada pompuan yang saje-saje panggil awak sayang, b, atau sebagainye bile dorang mesej awak..padahal saya penah je gurau2 dengan kawan2 lelaki saya panggil dorang camtuh..
> bila ada pompuan yang terang2 tgh mgorat awak kat FB and awak pretend yang awak tak layan pon dia.. padahal awak reply kot komen dia!!!
> bila awak kuar dengan kawan2 awak sampai kol 3 pagi..tengok midnite plak..walau pon mak awak dah cakap awak kuar dengan kawan2 LELAKI je..
> ade byk gadis yang folo team HIKING awak..sampai saya dah bagi amaran yang awak takleh teruskan hobi awak tu lagi..kejam kan saya??


SAYA SANGAT MARAH..
> bila awak mungkir janji nak kuar dengan saya, dengan alasan awak terpaksa bawak anak buah awak main kat taman sebab dorang nangesh beriya2 masa awak nak gerak amek saya.. leh caya ke?
> bila tepon awak tapi tak dapat..byk dlm palotak saya ni..ada pape ke jadi kat awak?? awak kuar dengan gurl len ke?? dan akhirnya saya dapat tau awak tengah tido lena kat umah and hp dah mampos coz betri weak giler..dem~
> bila awak kuar dengan kawan2 tapi tak gitau saya..dah tu mase tepon ade plak sore pompuan tengah gelak ketawa..padahal awak lepak kat mapley dengan ur boys..pompuan tu cume isteri tokey kedai yang gelihati tengok rewind senario..
> saya dah soh awak tido awal tapi awak tak nak..last2 esok pagi gi keje lambat! sume gara2 tengok bola kan??
................................................................................
SAYA RINDU..
> awak...yang....dulu...
> awak yang sentiasa pertahankan saya walaupun kawan2 awak kutuk saya...
> awak yang amak berat pasal saya...tiap masa..
> awak yang selalu soh saya berubah jadi lebih matang dan lemah lembut..
> awak yang selalu fikir tentang hati saya dan taknak risaukan saya..sampaikan awak bagi saya salinan fotostat ROSTER keje awak tiap bulan..
> awak yang cuba penuhi segala permintaan saya walau awak terpaksa ponteng keje...
saya betul-betul rindukan....awak...cinta pertama saya...

12 comments:

sharifah athirah izyan said...

chumel mel.
lol~..
cedeh lak hjng2 ye..

~misz syafa~ said...

waaaa....
sedey.......
baik suh dia baca...
dia dah lupa dia dulu2 mcm mana...
huhuhuhu....=(

Hunny said...

Salam sis,

Sekali air bah, sekali pantai berubah.. dulu dia tak berkhidmat untuk masyarakat, sekarang dia terpaksa berkorban untuk masyarakat lembah kelang yang asyik sakit memanjang, dulu dia banyak masa untuk cik ya, sekarang kena bahagi masa cik ya dan dan pesakit,anak buah dia lagi (main kat taman?), berapa ajer masa dia ada lagi, dulu dia try untuk buat awek dia faham dia, sama gak macam mana dia try nak faham awek dia..

Pokoknya, cinta perlukan pengorbanan dan persefahaman.. Cinta adalah pengorbanan masa, perasaan,tenaga.. Andai cintaMu didasari oleh cintamu kepada Allah, semuanya bisa kamu tanggung, semua ujian masa, perasaan, tenaga, bisa kamu tempuh, sebab semuanya Allah yang beri.. Semoga rasa cinta yang Allah beri padamu jadikan kamu manusia lebih baik.. :)

Ahmad Azrin Aziz said...

manusia akan dapat apa yang diperlukan dan tak bermakna kita akan dapat apa yang kita dihendakkan.

~mellankolia~ said...

deng : sedey la gak..

syafa : taknak la bg dia baca..kalu bace pon bkn reti phm...hurm..

cik an : kite da cube phm dia..die yg tak phm kite..bkn kite nak dia teman hari2..tepon 24/7..skurang2nye kite nak rase istimewa dihati dia..mcm waktu dulu..

yeng : tapi ianya boleh ditunaikan..cume dia yang taknak.. T.T

ina said...

sedeynyee.... teringat kenangan dulu2 kale.. huhuuu

~misz syafa~ said...

kadang-kadang,
kita terlalu bandingkan dulu dan sekarang...
mula fikir bukan-bukan...
aku macam tu juga...
tapi,
aku terus terang..
apa yang aku rasa...
tak nak terus fikir negatif..
mula tak yakin...
sebab aku tak nak ada perasaan kecil hati, benci..
sebab perasaan tu akan buat kita jadi makin renggang...

luah apa yang ko rasa sebenarnya,
buang ego jauh-jauh..
tak salah kalau asyik ko yang mula untuk berbaik...
lembutkan hati walau susah sekalipun...
ko boleh !!!!!

mungkin dia dah terlalu selesa,
dah dapat cinta ko, dah cukup,
tapi dia mungkin terlupa,
cinta tu perlu dijaga..
tak semestinya, selamanya dia akan miliki dan tetap statik macam mula-mula dia miliki.... kan?

tanam dalam hati..
seikhlasnya, terima dia macam mana dulu atau sekarang..
insya allah, terbuka hati dia hargai tiap apa yang pernah kongsi bersama...

dari sekarang, cuba fahami dia..
dah 5 tahun kan..
kalau tak mula dari sekarang,
macam mana nak setia dan memahami selepas kahwin... =)
lagi banyak komitmen..
halangan dan cabaran...

aku doakan terbaik untuk ko..
mungkin aku tak sekuat hati ko nak berdepan semua ni, tapi aku sangat kagum dan bangga ko berjaya bertahan sampai sekarang.. =)

love u my friends.....
insya allah....semua akan kembali seperti biasa....
CHAIIIYOOOKKK !!!!!!!

~mellankolia~ said...

ahahahah...makasey syafa...
sgt pnjg ok komen...
i loike...cara pemikiran org matang!

~misz syafa~ said...

hahahahhaa.......
dah tua da pun... =(
kena ikut peredaran usia...
huhuhuu...
kasi settle cepat ok...
next pyjamas,plz update story...
hahahahaha...

~mellankolia~ said...

insyallah..mungkin cite engagement ke..up sket..ahahahah..insyallah..

~misz syafa~ said...

amboiii.......
nak lawan dak2 tu ke dikk..
hahahahhaaa

~mellankolia~ said...

mane leh lwn... i low profile je..
tak kejar citer sensasi..ahahaah~