20 May 2010

: : tiga minggu : :


Sekarang dah genap TIGA minggu daku menjalankan praktikal di IZM CONSULT seksyen 8 shah alam.. agenda seharian berjalan spt biasa..kalu k.an ada, aku mula dibgonkan kol 6.30 utk smyg suboh..sementara tggu k.an mandi bek tido balik sat..dlm kol 7 aku plak mandi... baju dah iron siap-siap semalam, so takde lah tergesa-gesa.. memandangkan k.an masuk opis kol 8 pg..aku pon terpaksa la bersiap awal..padahal aku masuk keje kol 8.30 kot..

Tapi jadual sgt berbeza if k.an takde..kerna mungkin dia diminta bekerja luar..kursus, meeting atau sebagainya la kan sampai berhari-hari..jadi aku leh bangon lambat sket pas smyg suboh..dlm kol 7.45 pon dah cukup baik la…siap mandi kol 8.05..uih..lamenye mandi..?? ahahaha..itu kira kejap la tuh..tak pandai kot nak mandi cepat-cepat..kalu boleh nak mandi sejam..puas hati..~ kalu dah bangon pon lambat..nak mandi sejam plak, xdpt lah derr.. Bersiap pon tak reti cepat..walau tak de la pakai mekap beriya..juz ZA compact powder and LIPICE..so simple~ tapi tetap lambat jugak..ahahaha..pastu siapkan bekal air lagi, HERBALIFE..kalu k.an ade, die siap buatkan SHAKER skali utk sapan..huhu..perfect siap dalam kol 8.25..barulah turun panaskan keta..8.30 terus menuju ke IZM..5 min sampai dah..hihi..jauh kan??

Sampai2 mst didi (kwn sekelas yg sama-sama pektikal dgn ku) tgh kat luar…menghisap rokok takpon ngah beli paper kat kedai runcit sebelah opis..heh..mcm guard pon ade gak..didi pegang access card, kitorg berdua kne kongsi plak..so biasenye dia terpaksa lah bukakkan pintu utk PUTERI mel ni..ahahaha..how sweet..~

Masuk opis tak ramai pon lagi..biasenye ade kak mas, didi and aku je..yg len iaitu lagi 9 org lagi masuk kol 9 pg..kat IZM ni bebas..if masuk kol 8.30 leh balik kol 5.30 and if masuk kol 9 akan balik kol 6..disebabkan kitorg mmg sentiase tak sabau nk balik (tiap-tiap hari membilang saat kot utk pulang) jadi kitorg sanggup kot nak bangun awal and masuk keje kol 8.30 pagi..hurm…layan~

Opis ini dipenuhi dengan orang2 yang berkaliber dan sgt WORKOHOLIC ok..sgt seyes bekerja.. ayat yg biasa aku dgr ‘nak bergelak boleh, tapi keje kne wat ek’..nice word huh..tp besh lah..bek busy dr takde keje kan..wat masa ni, LATEST big project IZM ialah Rancangan Kawasan Khas Petaling Jaya and Rancangan Struktur Negeri PERLIS..company yang dah kukuh dan stabil…pengalaman yang baik dapat berada di sini..yeayyyy..~

Aku dan didi dah ada kawan baru dr UITM s.alam..4 org kot..1 gadis 3 jejaka..jadi sume yang pektikal kat sini 6 org lah..mcm ade kelas tuisyen komputer kot kalu dah 6 org bersusun kat meja meeting tuh dgn laptop masing-masing..ahahaha…mcm CC pon ade..spt tgh men game COUNTER STRIKE beramai-ramai..kitorg bergaul dgn baik dan mesra.. harus ke aku ckp sume nih?? Ahahaha… sedar tak sedar lagi 5 minggu kitorg sume akan menamatkan latihan industry ini.. wooooahhhhh~

Kadang-kadang bila dah tensi sgt wat keje…mula la aku bermain-main..cari game dlm laptop nih..game wajib main tiap-tiap hari ialah NFS UNDERGROUND.. takpon SALLY SALON.. mmg tiap hari lah tensi kan..tak tahan mengadap menda yang sama lama-lama..so hiburkan diri sendiri dengan bermain game..rase hebat sendiri je lah bile jadi WINNER dlm NFSU tuh..ahahaha…sengal~

Ha…lupe nak cite…harga lunch kat sini adlh 2kali ganda dari kat UTM ok.. rm8 tu kira biase lah..tapi kalu ase nak murah kitorg akan makan jauh sket kat Wisma MAIS..rm3.50 plak smlm makan..ahahah..nice2.. tapi takkan hari2 nak makan jauh kan..so redah je lah kedai2 berhampiran yg rata-ratanya mahal tuh..

Pas makan..masuk opis dah mula menguap2…mata masing-masing dah sgt LAYU..terlalu la ingin direhatkan…tp mestilah takleh tido kan..kne bertahan! Ahahahahah.. kompem akan mula hiburkan diri dengan bermain game… pastu menghitung waktu utk pulang ke rumah.. haissshhh..terok sungguh~..Dapat balik mmg besh…kol 5.25 dah kemas beg kot..kol 5.30 kalu boleh dah kuar pintu opis..bagos kan..sgt punctual ok..dan 5.30 petang kitorg bergegas PULANG!!!~



7 comments:

Hunny said...

salam mell,

Citer tu kena sambung lagi.. 5.30 nak pulang, tapi tak pulang2 sebab cik an tak sampai2... ada miting la, klien kol la, staff jumpa la, lawyer kol la.. last2 pulang jam 6.30 jugak!! Haishhh!!! Ghase nak marah sangat, tapi bila tengok muka cik an yang cun dan ayu tu, tak sampe ati pulaknyerr.. lagipun, kalau aku marah dia, sapa nak sponsor sarapan dan air teh herbal life tuuu.. hish! tak boleh, tak bole... (sambil geleng2kan kepala..)

~mellankolia~ said...

nampaknye cik an dah sambung cite ni...bagos..dah tak yah taip pjg2 dah...huhuhu...

ina said...

sangat punctual time balik.. huhu

~mellankolia~ said...

yup..sgt excited kot..ahahaha...

AruE SoLiDGenGSTeR said...

haha...
leh tambah sket lagi..
ketika sedg menunggu k.an...
trase di dlm hati beermaki2 dn sumpah seranah k.an kerna lambat...
hhahha..
tapi dd tak...
die sgt baik...
sebab die bleh pulang bila2 masa dia sukerr...
sbabnye die tak pakei drebar...
die merempit dgn bertauliah...
hahahha...

~misz syafa~ said...

d.d poyo.............
haaatuuiiihh.....

~mellankolia~ said...

baru tau ke syafa oii...dia mmg poyo ok..