07 January 2010

fine, mrs noraini..!!

entry di tghari..tak pnh kot aku post waktu camnih..
hari ni 07012010...aku bangun awal sgt(bg aku la)...
klas kol 10 tp aku bgun kol 8.15pg..gempak tuh..
ok..aku pon kumpul2 baju kotor..sempat nih nak cuci kataku dlm hati..

8.20pg aku ke tingkat 3, owh bilik ku di tgkt 4..
kat ctu ade washing machine...dgn bangga berbekalkan rm2 bersama baldi yg dipenuhi baju2 kotorku serta dynamo kuning di tgn..ku berjalan gagah ke toilet tgkt 3..
canteeeekkkk..dpt turn trus..rezeki aku lah nih..yelah nak berebut dgn bape org plak kat kolej nih..
(rezeki org bangun awal la kunon)

dah siap masukkan baju..setting water plg high level..
dan masa yg ditunjukkan kat mesin 50min..
ok la tuh...9.15 mst dah siap nih...trus aku ke bilik semula..
setting countdown timer kat henset akuh 50min..

ok...kemas2 bilik..pasang cadar lain (yg satu lg kan tgh basuh)..
susun buku utk ke kelas HOUSING pn.noraini..
pkol 9 aku mandi..siap mandi leh tros amek baju nih (aku berfikir sendri)

ok siap mandi..komplet pkai baju tranformers dan jeans, jam bunyik...
tertera alarm td 'amek baju' kat hensetku..
berlari aku mendapatkan baju dan berkobar2 menjemurnye..sambil jemur jeling jam..
owh baru 9.30...ok lah..dgn tenang menjemur baju..tak tau mane silapnye timing aku lari!!
siap menjemur 9.45..aku ligat bersiap (mekup sket)..

owh nak panaskan enjin nih..9.55 aku start moto..memecut deras..pg td ujan..
takot tragedi berulang..kat simpang je aku perlahankan kerishitam ku..
siap park kol 10.00..pergh...lewat la kang..abesla kne kunci kang..
laju aku n ana berjalan..kalu masuk lumba bjln nih mmg kompem mng la..
5min gak nak sampai kat DKB tuh..lenguh kaki aku..
apsal la UTM ni xde tmpt dkt nak park..damn!

ok dah sampai DKB..ada 2 pintu..aku dah dgr bunyi pintu dikunci dr dlm kat pintu kanan..
ktrg lari ke pintu kiri..alhamdulillah sblm sempat die kunci ktrg berjaya masuk!
(padahal lg 1 meter je pjlnan mrs noraini ke pintu itu..)
gempak...lepas pon..siap dah duduk dgn tersengeh..

tiba-tiba die berkata 'awak pakai kasut ape ni?'
aku tgk kaki..damn!! ini selipar..
'opsss...saye terambil selipar la..' kata aku..dah mmg aku terambil..bangkai je..!
'takde terambik2..pegi tuka skrg..' katanya..
'erm..tp leh masuk klas balik tak kalu kuar?' soalan bodoh yg ku tny..
'juz get out..!!' marahnye.. aku tny je..nak kepastian..kalu takleh xpelah..
'ok..sori..'aku trus kuar...
'fine mrs noraini......' bengang gak..ahahahahahahahahah..tp yelah salah aku gak..
apelah..selipar nih spoil tol..!!


2 comments:

shimaa said...

haha. garang nye lecturer ko. dah tu, bleh masuk balik x??

~mellankolia~ said...

dorg kate die still tick aku dtg..
sbb maybe die igt aku nak masuk balik kot..
tp mst la aku tak masuk balik..wat malu je...
ahahahahahhaha..