11 July 2009

Kehidupan baru di skudai..

Masey ku ingat lagi mase cuti semester ritu..pas abes dip 10 mei 2009..sgt bosan mengabiskan mase bermain2 selama lbh kurang sebulan stgh sehingga aku masuk blaja balik 28 jun 2009..huhu..

But dlm mase itu sekurang2nye dpt gak menyumbangkan bakti sket pada ayahda dan bunda..tolong2 bunda kemas2 umah..wat2 rajin..tp 1 benda yg I tak dpt tlg dr dlu sampai skrg…MASAK UTK U’LL..sowi lah ye..takat potong2 bawang, cili, kopek bilis tu leh lah..tp jd chefnye blm sampai seru lg..ahahaha..tp dah semakin baik dlm membuat air kan?walau dr segi teknikalnya ade yg silap sket ritu..tp u’ll abiskan gak air tersebut sbb nak bg sokongan moral kpd I yg tak ade bakat lgsg di dapur ni kan..tq sgt..muahhhh…dpt berkumpul dgn ahli keluarga mcm waktu dlu sgt seronok n puas hati..dpt sambut besdey mereka2 di bulan mei dan jun..to bro amel, bro ajem, ayahda, sis oan and sis oin..moge dpanjang umur and dimurahkan rezki selalu, yg blum berjumpa jodoh tuh..MOGE CPT JUPE JODOH, YG SOLEH OR SOLEHAH AND HORMAT OUR PARENT YA…AND DPT BAHAGIAKAN U’LL DI DUNIA AND AKHIRAT!!

Cuti itu juga de gak lepak2 buang mase dgn member2 lame..yg dah bertahun2 tak jupe..dan mereka sume pasti dpt merasai n melihat perubahan ku..ahahahah..yelah..mkin ‘mengembang’ kan..huhu..neway sumtime we need perubahan tu kan..and dpt la menghadiri 2 kenduri kwn2 ku dr sek teknik dlu..congrat to annie laling n sharina!! Sgt awal korg tinggalkan zaman bujang itu ek..hihi..kepada rakan lain yg aku tak dapat hadiri hari bahagia korg..maaf dipinta..hihi..(aini kamarulzaman)..aku tak lupe tp seyes tak dpt hadir..and yg lain tuh if aku tak dtg pasnih mst sbb korg tak jemput aku..so aku tak tau n xdpt la dtg ek..ahahah…

And sgt mintak maaf pada kwn2 lame dr SPW 2006 POLIMAS dlu..tak jd wat reunion itu..sbb aku perlu bergegas utk bersiap2 menyediakan ape yg patot utk pendaftaran di UTM Skudai ini..surat dpt 4 hari b4 register..ape kes..ahaha..so plan kite telah musnah ye..maaf sgt..next time we’ll do it again..insyallah..

Pendaftaran yang mengejutkan itu akhirnye berjalan lancar juga..makaseh kpd sume yg amek bahagian dlm wat aku berjaya melaluinya dgn mudah (urusan kemasukan aku ni lah)..i mean ma mom, dad..tanpa duit mereka camne lah aku nak bayar yuran kan..ma adik n sis..anta I ke sane cni nak dptkan pengesahan bagai..tq..and adik bradik kesygn ku yg lain..tq byk coz amek berat ttg diri ku..walau u’ll bz tp ttp tak lupe adik korg yg sorg nih..mgkin sbb I comel kot..mane leh lupe..ahahahha..and mom, sis an, adikku yg sudi anta ku ke skudai ini..makaseyyyyyyyy…!!jasamu ku kenang..hikhik..

Now..dah dekat 2 minggu ku di sini..hihi..kelas pon dah bermula dlm seminggu..dah ade 3 assignment pon..pergh..gempak gler digree nih..waa..YA ALLAH, TABAHKANLAH HATI HAMBAMU INI, KUATKAN SEMANGATKU...hurm,masuk tros tahun 3 kan..mmg lah camtuh..ahaha..tp 2 tahun je..juz 4 sem..kata2 itulah yg wat aku sabau je..bkn lame sgt pon..tp jaoh dr fmly tersyg..mmg agak home sick!! Pasti sgt jarang pulang ke kuala Selangor..waaaaaa..lantak la umo aku dah 22 pon, home sick ttp home sick..ade aku kesah korg nak cakap aku ape???wakakaka… and aku bersyukur sbb kwn2 aku mase dip UTMKL dlu ade kat cni gak..so tak lah rase kesepian sgt..kalu kat KL dlu, jln sket dah dpt bus metro 16, tak pon rapid..owh ho..now hambek ko..juz bus utm, ahahaha..UTM ini sgt luas dan besarnye..ade gak kne tukar2 bas utk ke satu2 kwsn..pdhl dlm UTM gak..dah mcm KL Sentral dah..ahaha..wat mase nih takde ah ase ssh sgt takde transport sendrik..ilek g nek bas..t dah ade klas mlm ke ape ke, aku pon tak tau ah..bunda kate nak anta moto ku..owh nouvo S ku..windu pd kamu..eh, ianya milikku lagi kah?sbb asik org lain yg gune kan..ahahaha..kpd bro amel, sila terasa ye…dah 2 tahun aku tak bersama nouvo itu..huh..

Minggu suai kenal di sini lbh ilek dr kat UTM KL dlu..fesi sgt sporting beb..ahahah..ktrg orentasi 2 hari je..pergh..gler besh..patotnye 1 minggu..tp lg 4 hari adlh tak wajib..kalu dah namenye tak wajib, sumpah tak pegi..ahahaha…besh kan camtuh..hihi..orentasi not bad..ade gak rase bosan..biasak ah ceramah, ucapan tu ini..layankan je ah..2 hari je pong..neway..aku enjoy je pada masa itu..

bergiwang telah tiba nih..ahaha..ini bukanlah ciptaan ku..hrp maklum..


i won't break it apart,
even if it makes me to cry,
i will love you till i die.

Blood doesn't flow in my vein,
ur thought flows in it as a pain,
I may not be the one for you,
i would have still loved you-
even if i knew....

My love is not written on sand,
for the waters to wash away,
it is written in my heart to stand,
all the difficulty that comes its way.

You still live in my eyes,
even after seeing all the goodbyes,
You can go to any place you desire,
the dream of being together will-
always burn like a fire....

I still smile looking into the life of yesterday,
to wipe away the tears that you bring everyday,
Nights seems to be getting longer and longer,
with thoughts of u getting stronger and stronger.

My love may not be one happy chapter,
like the saying "they lived happily ever after",
By loving,i have lost everything to you,
what i still possess is just the memories-
of once being with you....



~mellankolia sdg byk mase menaip...
beliau sgt merindui selangor!!! a lot!!


5 comments:

Anonymous said...

seed : sgt pjg luahan hati kamu~~~
gud luck my frenz!!!

~mellankolia~ said...

hihi..makasey..
ini bknlah luahan sgt..
kesahku di sini saje..

ina said...

sgt panjang.. bile nk update laen plak?? huhu

mizz annie said...

raihana jamila jamaluddin.
br ak perasan.
suda berblog skrg.
bagus!
ade geng baru nih..hehe

~mellankolia~ said...

tidaklah amatur pon...
layan tak layan je nih..